Хто такі українські лицарі в XXI столітті?

Лицар — середньовічний шляхетний титул у Європі. Саме лицарям були притаманні такі чесноти, як віра, добродійність, далекоглядність, справедливість, поміркованість, рішучість, звитяжність, шляхетність. До кожної з цих чеснот необхідно було прагнути, постійно працювати над собою, тож лицарський характер завжди залишався ідеалом. 

Сьогодні лицарями є ті, хто захищають українську державу на всіх фронтах гібридної війни: гуманітарному, інформаційному, економічному, політичному та в зоні бойових дій. Це ті, кому не байдужа доля України і вони готові працювати для неї.

Семінар “Школа Українського Лицаря” поставив собі за мету провести злагодження дій та синхронізацію молоді, включеної у громадську діяльність. Семінар проходив 29 листопада - 1 грудня в Київській області. Учасниками стали 40 громадських активістів, яких цікавить державотворча сфера. 

Програма семінару поєднувала теоретичні та практичні блоки, серед яких було навчання роботи в інформаційному просторі, співпраці зі ЗМІ, організація публічних заходів, залучення молоді в громадську діяльність, створення сучасної графіки, вишкільна робота, проектний менеджмент, командоутворення.

1.png

Особливістю Школи Українського Лицаря є також ідейне наповнення програми та підкреслення необхідності зростання особистості для подальшої ефективної роботи для Української Держави, оскільки саме українські націоналісти мають бути лідерами середовищ та мати вплив на свої кола спілкування.

2.png

Захід організовано за фінансової підтримки управління молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Київської обласної державної адміністрації.

 


Нашим ідеалом є:

Людина правдивої лицарської чесности, віддана всеціло своєму народові та його визвольній боротьбі з повною кожночасною готовістю на всі труди, невигоди й жертви, повна запалу, енергії й ініціативи провідника, який уміє знайти собі пригожі умови для праці й боротьби за волю України в кожній ситуації і в кожному місці на земній кулі, вміє знайти, організувати і повести до своєї мети своє довкілля: невтомний борець за волю України, державник. Революціонер.

Автор:

Ольга Сидій

01.12.2019