«Інтеру» - не місце на твоєму телеекрані!

Вільні Люди ініціювали звернення до керівництва Телеканал Інтер з вимогою скасувати концерт «Победа. Одна на всех»

9 травня на телеканалі «Інтер» запланований показ програми «Победа. Одна на всех», зміст якої суперечить українським національним інтересам, прямо насаджує ідеологеми «русского міра» та є відвертою пропагандою політичних інтересів РФ в Україні.

Подібні програми після Революції Гідності і чотирьох років україно-російської війни із тисячами загиблих та поранених, мільйонами переселенців, втратою територій – є відвертим знущанням над Україною та українцями та прямим свідченням реваншу, який поступово набирає обертів. «Інтер» вчергове підтверджує, що йому чужі і байдужі інтереси України і що головними для нього є вказівки з Москви.

Хочемо нагадати власникам та продюсерам каналу «Інтер», що Україна відзначає річницю завершення війни проти Німеччини як і весь цивілізований світ в рамках днів пам’яті, як нагадування прийдешнім поколінням, що подібної катастрофи більше не можна допускати. Натомість програма «Победа. Одна на всех» чітко витримана в російській ідеологічній парадигмі «победобесія», «дєди воєвалі» і «можем повторіть».

Ми, представники інститутів громадянського суспільства вимагаємо від власників та продюсерів каналу зняти програму із ефіру і не провокувати суспільний конфлікт. Подібну програму ми розцінюємо як свідому провокацію каналом «Інтер», метою якої є не тільки насаджування ідеології «русского мира», але й отримання вузько-політичних дивідендів, свідоме бажання викликати протистояння.

Тому, ми попереджаємо, що всі можливі наслідки для каналу «Інтер» у разі, якщо програма вийде в ефір, є лише на відповідальності власників та продюсерів каналу. Залишаємо за собою право на будь-які дії щодо каналу «Інтер», які не суперечать Конституції та чинному законодавству.

Інститути громадянського суспільства:
«Всеукраїнська мережа «Вільні Люди»
Молодіжний Націоналістичний Конгрес - МНК
C14 news - резерв
СУМ в Україні (КИЇВ)
Громадський сектор Євромайдану
НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС
МГО "Моноліт 1044" 
Асоціація молодіжних громадських ініціатив та організацій
OPAD - Центр зовнішньополітичних досліджень 
Центр Національного Відродження імені Степана Бандери

#Інтер #бойкот