Ярослав Іляш

Минув перший рік, як відійшов у Вічність третій голова Молодіжного Націоналістичного Конгресу, член Організації Українських Націоналістів (бандерівців) Ярослав Іляш (друг Вірний).

Ярик зростив цілі покоління націоналістичної молоді, втілював образ сучасного націоналіста, був ідеологом-практиком та виховником до останнього дня життя. 

«Про Ярослава неможливо розповідати, не згадуючи його історій»,  — кажуть побратими, — «Будучи чудовим співрозмовником, Ярик завжди вмів зацікавити інформацією, іноді недоступною для широкого кола людей. Його розповіді були яскравими, а подекуди настільки вражаючими, що дехто не йняв віри».

Ми, МНК, розпочали виготовлення меморіальної дошки Ярославу Іляшу, адже переконані, що людина живе доти, доки живе пам'ять про неї. Про Ярика ж вона житиме як про виховника, наставника, друга, надійного побратима і принципового, ідейного націоналіста.

 

Друг Вірний народився на Тернопільщині 1 липня 1975 року. З юних літ перебував у лавах Спілки Незалежної Української Молоді на Закарпатті, був членом страйкового комітету на підтримку вимог голодуючих студентів у Києві. Згодом — студент Рівненського Державного Гуманітарного Університету за фахом «практична психологія та вчитель правознавства».

За головування друга Вірного засновано Національний Комітет «Молодіжна Варта: молодь за вами спостерігає!», МНК увійшов в ТОП-10 молодіжних громадських організацій України, почалася «Антитабачна кампанія» та молодіжний рух «Спротив». Після завершення головування в МНК і далі підтримував нове покоління МНКівців. Ярослав Іляш став Почесним членом МНК та був нагороджений відзнакою «За бойові та екстремальні акції».