Як ми можемо перемогти та знищити РФ?

Мрії про знищення Росії звучать доволі нереалістично, наївно порівнювати її з Карфагеном, але знищення ядерної тріади зросійщення в  Україні – це таки ключове завдання, якщо ми хочемо збудувати надійну стіну на кордоні. 

Як це зробити?

Нищити все російське навколо та у собі. Плекати, розвивати і активно користуватися тим, що ми маємо.

Три кити, на яких тримаються усі російські міфи та маніпуляції є мова, історія та культура.

Мова:

Насадження російської мови проявлялося зміною правопису та впровадженням російської мови в освіті. 

У 1933 році Народним Комісаріатом освіти УРСР було сформовано і видано новий правопис до якого увійшло 126 поправок. Найвідоміша з них — повне вилучення літери “ґ”. У 1946 році відбулось видання цього правопису і ще з більшою кількістю правок.

13 березня 1938 року, коли  у всіх школах СРСР російську мову введено обов’язковим предметом для навчання. Тоді ухвалено постанову РНК СРСР і ЦК ВКП(б) «Про обов'язкове вивчення російської мови в школах національних республік й областей», відповідна постанова РНК УРСР і ЦК КП(б)У. В якій йшлося наступне: “Необхідність вивчення російської мови в школах України обумовлюється… посиленням братерського зв’язку та єднання між українським народом і російським народом і народами Союзу РСР для їх дальшого господарського і культурного росту”.

Історія:

Потужний інструмент пропаґанди. Мета радянської ідеології —  створення єдиного російськомовного «радянського народу». Відповідно, щоб це відбулося потрібно знищити будь-які поривання народів до своєї культури, віри, традицій та історії.

Це досягалося за допомогою жорстоких покарань, ув’язнень та репресій. Знищувалися пам’ятки культури або ж максимально спотворювались (як явище зароджується шароварщина).

Культура:  

Знищення культури відбувалося масштабними терорами та погромами. 

Червоний терор знищував українське відродження: літераторів, митців, наукову еліту. 

Тоді були заарештовані Іван Світличний, Євген Сверстюк, Василь Стус, Леонід Плющ, Зіновій Антонюк, Іван Дзюба, В’ячеслав Чорновіл, Михайло Осадчий, Іван Гель, Стефанія Шабатура, Ірина Стасів-Калинець.    

За інформацією Центру національного спротиву, окупанти вивезли з бібліотек Донеччини 9,5  тисяч українськомовних книг за березень 2023 року, а привезли 80 тисяч книг російською. Українські книги та авторів вносять в список “екстремістської літератури”. 

 

Для протидії російській пропаґанді “Молодіжний Націоналістичний Конґрес” виховує свідому молодь.

З травня по червень ми активно працювали для реалізації Курсу Молодого Бандерівця. КМБ — це освітній вишкіл української молоді, який проводиться з 2017 року. Проєкт покликаний сприяти підвищенню рівня компетентностей молоді з метою реінтеграції молоді з тимчасово окупованих російською федерацією територій України.

В рамках одноденного курсу відбулося 5 заходів  у таких містах України: Київ, Івано-Франківськ, Дніпро, Тернопіль, Львів. Говорили про:

- Культурно-гуманітарний фронт: пропаґанду росії, знищення української культури, мови, історії.

- Хто такі бандерівці, та за що вони борються? Де учасники дізнавались про витоки і розвиток українського націоналізму, визначали відмінність нації та народу, формували поняття національної ідентичності, аналізували за що бандерівці борються зараз.

- Медіаграмотність та протидія фейкам вела учасників до інформаційної гігієни, формування принципу першоджерела та протидію ІПСО. 

- Адвокація в умовах воєнного стану стала завершальним практичним семінаром із покроковими знаннями для розвитку українських проєктів з подаванням на іноземні фінансування. 

Одноденний семінар зібрав понад 80 учасників. Однодумство, спілкування та навички командної роботи спонукали учасників до створення та реалізації нових проєктів. Більшість з них говорили  про отримання знань, які будуть застосовувати для поширення українського.

Протягом цього року Курс Молодого Бандерівця продовжуватиме освітньо вишколювати молодь. Слідкуйте за нашими сторінками. 

 

 

 

 

 

#yak-peremohty-ta-znyshchyty-rosiiu

Автор:

Андріана Рущак

12.06.2023