Повстанська Ватра 2020

Повстанська Ватра — молодіжний табір-джемборі для громадсько-активної молоді, яка відчуває відповідальність за подальшу долю України. Це платформа для розвитку лідерів думок та свідомих громадян. 

Табір проходив 1-4 жовтня на Київщині. Цьогоріч учасниками табору стали 80 молодих людей з усієї України. 

Інтелектуальне наповнення програми дало змогу здобути знання з громадсько-політичної сфери, що ґрунтуються на цінностях українського націоналізму. Також була обговорена постать Дмитра Донцова, як героя і міфа сучасності, та акцентовано на громадській боротьбі українського народу. 

Лекторами на таборі були провідні фахівці: журналісти, політичні експерти, митці та музиканти. Серед них Сергій Квіт - ексміністр освіти і науки, викладач Київської Могилянської академії, Юрій Журавель - фронтмен гурту “От Вінта” та засновник проекту “Знай Наших”, Олександр Лінчевський - ексзаступник Міністра охорони здоров‘я, Владислав Кириченко - власник «Нового Формату», Олександра Матвійчук - правозахисниця та координатор громадської ініціативи "Євромайдан SOS".

На гутірках обговорювалися теми, важливі для активного громадянина: геополітика, ідеологія, історія, правові аспекти, роль молоді та суспільства в цілому в процесі державотворення.

Гасло табору цьогоріч - «Ніщо не зупинить ідею, час якої настав». Тобто на таборі ми намагалися розкрити думку про те, що відстоювати національні інтереси потрібно тут і тепер. І немає перепон на шляху до утвердження української нації, які були б нам не під силу.


Джемборі — спосіб познайомитися із членами різних середовищ, обговорити актуальні питання щодо здійснення національно-патріотичного виховання, поділитися знаннями та досвідом. 

“Захист Української держави, її соборності та суб’єктності на міжнародній арені потребує людей, які вірять в українську національну ідею та готові зробити свій внесок в українську справу.  Тих мудрих, які розуміють і не ведуться на підступи ворога, що через власну пропагандивну мережу викривлює реальність та ширить недовіру, розчарування, “втому від війни” та віру в брехливі обіцянки про мир. Відважних, що не бояться включитись в боротьбу навіть коли сили нерівні. Шляхетних, які ставлять пріоритет нації та держави понад поточні справи та власні інтереси.

Табір-джамборі “Повстанська ватра” є місцем, де така молодь вишколюється та гуртується.”

 - впевнена голова ГО “Молодіжний Націоналістичний Конгрес” Соломія Фаріон.

 

Спортивне наповнення не могло не здивувати, бо де як не на Повстанській учасники можуть випробувати сили на смузі перешкод, а наполегливість в регбі чи волейболі.

Під час руханки учасники мали можливість пробігтися мальовничим лісом, взяти участь в занятті з йоги, фітнесу чи стретчингу.

Повстанська Ватра це не форум і не фестиваль, це унікальний захід зі своєю історією та організаційною структурою. Це табір, що гуртує молодь навколо актуальних проблем та шукає шляхи їх вирішення.

 

Захід проходить за підтримки відділу Національно-патріотичного виховання при Міністерстві молоді і спорту України.