Деколонізація, або як зруйнувати імперію. Зустріч з Володимиром В`ятровичем.

 
Чи вдасться Україні позбутися російських впливів?

 

Разом з Володимиром В`ятровичем ми знайшли відповідь на це питання під час зустрічі “Деколонізація: як зламати імперію”., яка відбулася 28 жовтня.

 

“Є багато українців, яким важко сприймати те, що Україна була колонією. Терміни “колонізація”, “колонія” видаються їм принизливими, проте це варто прийняти як “діагноз”, адже саме з постановки правильного діагнозу починається лікування”, — зазначає Володимир В'ятрович

photo5463399770509918725.jpg

 

Деколонізація — набагато об’ємніший процес, ніж декомунізація, адже зачіпає кілька століть та охоплює дуже широке поле боротьби, адже окрім пам`ятників чи назв вулиць є ще імперські наративи, які Московія поширювала ще з початку свого заснування. Більшість з них міцно закріпилися в нашому житті, тож для того, щоб позбавитись їх, потрібно багато часу та зусиль.

Необхідно впроваджувати деколонізацію й на законодавчому рівні, адже це стосується кожного куточка країни. Пам’ятникам, вулицям та площам, названим на честь наших катів, не місце в Україні, оскільки вони дозволяють агресору апелювати до того, що це його земля.

 

"Колоніальна спадщина — один зі способів маніпулювати Україною, яким щоденно користується Росія. "Деколонізація — надзвичайно важливий процес, який обов'язково має відбутися в Україні. І саме зараз він як ніколи на часі, адже йдеться не лише про пам'ятки чи назви вулиць, а в першу чергу про нашу перемогу у війні, яку розпочала Росія, і про майбутнє нашої держави", — зазначив співкоординатор ініціативи Деколонізація України, Голова МНК Сергій Репік.

 

photo5463399770509919051.jpg

 

Незабаром, 6 листопада, в Одесі, відбудеться наступний захід в рамках ініціативи «Деколонізація України» 

Детальніше про Деколонізацію України.

Запис зустрічі можна переглянути тут.

 

Підтримати проєкт: 

Банка Мonobank: https://send.monobank.ua/jar/2on5xvcB7t 

Картка ПриватБанк: 5169 3600 0454 0476 (Репік С.І.)

Автор:

Уляна Кирилів

29.10.2021