Будь творцем, а не жертвою історії!

З 30 вересня по 3 жовтня активна молодь з усієї України гуртувалася на Київщині, де відбувався табір-джемборі “Повстанська ватра”. Ми підготували для вас відповіді від організаторів про цьогорічний табір: 

В чому особливість Повстанської Ватри?

“Повстанська ватра - це останній табір в сезоні який покликаний зібрати учасників літніх таборів та представників інших ГО, щоб перезнайомитися один з одним, поділитися своїм досвідом в громадській сфері. Гутірки тут читають успішні громадські діячі, фахові науковці, журналісти, історики, військові, музиканти  - люди, які творять новітню історію та є рушіями позитивних змін в країні й готові ділитися своїм досвідом з учасниками. Власне й тому цього року ми обрали гаслом табору інтерпретовану цитату Є. Коновальця “Будь творцем, а не жертвою історії” —  Василь Панькевич, Голова Секретаріату МНК.

2.jpg 3.jpg

Які лектори були на таборі та про що вони розповідали?

"Протягом 4-х насичених днів, учасники мали змогу поспілкуватись з фахівцями своєї справи: Андрій Левус, Марина Попатенко, Сергій Квіт, Соломія Фаріон, Іван Кішка, Василь Дубовий, Михайло Макарук, Сергій Репік, Василь Панькевич, Степан Горбик, Володимир Пастушок та послухати гутірки на такі теми: “Революції, як явище та їх роль в історії України”, “Український націоналізм крізь віки”,“Власна справа в Україні”,“Молодіжна політика для молоді”, “Методи та специфікація інформаційної війни”, “Освіта в Україні”." — Олег Кравчик,  комендант табору.

4.jpg 4 (1).jpg

Скільки учасників приїхало на табір та звідки вони?

“Учасниками Повстанської Ватри стала молодь із більшості регіонів України: Дніпро, Запоріжжя, Львів, Київ, Івано-Франківськ, Тернопіль, Полтава. Також приїхала молодь з Закарпаття, Вінниці, Кропивницького та Кривого Рогу, цього року на таборі побувало понад 60 людей” — Володимир Гайдамака, бунчужний табору.

5.jpg 6.jpg 7.jpg

Що було унікального  в  програмі табору у цьому році?

“Особливістю програми є “геополітична гра”, де учасники мають можливість бути в ролі тієї чи іншої країни й відстоювати її інтереси на міжнародній арені. Також, новим елементом програми став буккросинг, під час табору учасники мали змогу поділитися враженнями про книги, які найбільше вплинули на них та обмінятися ними. — Настя Ришкович, керівник ланки інструкторів.

Повстанська Ватра вже традиційно завершує таборовий сезон в МНК, проте попереду ще багато роботи. Долучайся до наших наступних заходів!

Автор:

Дарина Панчишин

04.10.2021