«Вільні Люди» провели вишкіл членства

Не допустити паралічу держави, підтримати ключові реформи та євроатлантичний вибір:

13 березня "Вільні Люди" провели семінар для провідного членства. Головною метою семінару є підготувати актив до виконання важливих в світлі найближчих подій завдань із захисту зовнішньополітичного курсу, підтримки медичної реформи, допомоги в прийнятті закону про державну мову.

Для окреслення завдань перед членством «Вільних Людей» виступили голова проводу Андрій Левус, очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун, члени команди МОЗ Павло Ковтонюк, Олександр Ябчанка, Марина Дадінова, Станіслав Грещишин, голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, один з авторів законопроекту про державну мову Тарас Шамайда, заступник голови Проводу «Вільних Людей» Сергій Висоцький та начальник штабу ВЛ Іван Кішка.

Держава перебуває перед складними викликами. Тому закликаємо всіх політиків перестати вирішувати егоїстичні питання, а сконцентруватися на захисті державності. Ми чекаємо державницьких рішень, а не популізму, війни компроматів чи демагогії про фальсифікації виборів - такою є наше ключове завдання за наслідком проведеного семінару.

Ми маємо бути всеготовими і мобілізованими і запрошуємо всіх українців, які вважають себе патріотами, підтримати нашу позицію!

«Те, що відбувається, все менше схоже на виборчий процес. Всі кандидати зайшли надто далеко. Найгірше те, що для вирішення політичних питань, кандидати почали використовувати ще й силові структури. А мусування теми фальсифікацій виборів може в подальшому спричинити хаос в процесі підрахунку голосів, політичні маніпуляції, а потім - й делегітимізацію українською влади та параліч державних інституцій. Якщо це станеться, від ситуації виграє лише Росія. Тому в найкритичніший момент маємо змобілізувати всі сили аби не допустити хаосу в державі».

Голова Проводу «Вільних Людей» Андрій Левус озвучує позицію щодо виборчого процесу, наголосивши, що кандидати на посаду президента граються в дуже небезпечну гру.

WhatsApp Image 2019-03-14 at 16.06.22.jpeg

«На міжнародному рівні ми стикаємося не лише з протидією держави-агресора, але й з неоднозначною поведінкою країн, які декларують партнерські відносини з нами. Тому на шляху до НАТО маємо докласти всіх зусиль, аби у західних країн не було жодної формальної підстави відмовити нам в членстві. Для цього ми маємо провести ряд реформ, спрямованих на імплементацію Закону про нацбезпеку: це реформа оборонно-промислового сектору і сфери оборонних закупівель, створення законодавства з розсекречення певних видів інформації, що стосується оборонного та без пекового секторів, реформа СБУ, реформа розвідки, створення комітету з нагляду за спецслужбами. Вірю, що нам вдасться це здійснити. Наголошу на ще одному оптимістичному аспекті: ми почали грати і на полі агресора – зареєстрували проект постанови про звернення Верховної Ради до парламентських асамблей міжнародних організацій та парламентів країні світу щодо реагування на порушення прав корінних народів Російської Федерації».

Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Hanna Hopko закликає виконати необхідну «домашню роботу», аби не дати шансів адептам Кремля зірвати вступ України в НАТО.

WhatsApp Image 2019-03-14 at 15.51.41.jpeg

«Законопроект про функціонування української мови як державної ми почали розробляти ще в 2016 році. В результаті отримали чи не найбільш чіткий і деталізований проект мовного закону в світі. Він має схвальні відгуки представників більшості фракцій, а також громадськості і закордонних партнерів. Але є небезпека зриву прийняття закону: цей процес запустили проросійські політики, зокрема – Опоблок, запропонувавши до проекту закону понад 2,5 тисячі поправок. Закон потребує негайного ухвалення і ми в Раді розраховуємо на максимальну підтримку громадянського суспільства. Цей закон архіважливий для національної безпеки держави».

Один з авторів законопроекту 5670(д) Тарас Шамайда розповідає, чому прийняття закону, який забезпечить повноцінне функціонування української мови як державної, є одним з найбільш пріоритетних для нашої держави.

53864615_2151133871607197_4470876722513838080_n.jpg

«Запровадивши медреформу ми розпочали декомунізацію медичної сфери. Дуже багато старих кадрів опираються, адже їм зручна стара система з усіма її «благодійними внесками», відкатами від продажу виписаних ліків, контрабанди фармацевтичних засобів. Але пацієнти за нас! Не дарма 76,6 % опитаних громадян задоволені своїми сімейними лікарями».

Очільниця Міністерства охорони здоров’я доктор Уляна Супрун і команда МОЗ – про реальну суть медичної реформи, яку проросійські політики та їх союзники-популісти намагаються зірвати, повернувши українську медицину в «совкове болото».

WhatsApp Image 2019-03-13 at 18.11.35.jpeg

Довідка:
“Вільні Люди” – всеукраїнська мережа, створена у квітні 2013 року членами патріотичних та націоналістичних організацій з метою об'єднання зусиль у кампаніях прямої дії щодо захисту євроінтеграційних устремлінь України та недопущення повернення в російське ярмо. Продовжує свою діяльність Щоб унеможливити реванш проросійських олігархічних кримінальних сил та зберегти здобутки Революції Гідності, сформувати надійний тил українській армії, яка захищає нас на східному кордоні, щоб оздоровити та очистити українську владу.

МНК є одними з співзасновників громадсько-політичного руху Вільні Люди.

WhatsApp Image 2019-03-13 at 18.11.35 (1).jpeg WhatsApp Image 2019-03-13 at 18.11.32.jpeg