У Львові відбулась друга акція "Стоп Наркотик"

Сучасне мистецтво може приймати будь-які форми, у тому числі графіті. Та у Львові останнім часом такий вид мистецтва почали використовувати зовсім не в мистецьких цілях  — на фасадах будинків та шкіл все частіше почала з'являтися відверта реклама сайтів, на яких можна з легкістю придбати наркотики.

       Тому громадські організації Вільні Люди — Львів, Молодіжний Націоналістичний Конгрес  — Львів, спільно з Патрульною поліцією Львівської області  розпочали інформаційно-профілактичну кампанію "Стоп наркотик". Дана ініціатива є  спрямованою на протидію наркообігу у місті.

  Таким чином, був розпочатий публічний моніторинг, до якого зміг долучитися кожен небайдужий житель міста. Завдяки створеним групам у фейсбуці та телеграмі за два тижні спільних зусиль нам повідомили понад 600 точок у всіх районах Львова з забороненою рекламою.

”Важливо, щоб до акції «Стоп наркотик» долучались прості мешканці Львова. Виявляли та самі замальовували ці написи із рекламою наркотиків.Саме цього ми хочемо досягнути! Лише разом ми сила!” - стверджує один із організаторів, Дійсний Член МНК та співробітник патрульної поліції Назар Франчук.

Завдяки громадській активності 320 цих написів  вже є замальованими під час двох акцій. Не лише організатори та свідомі львів'яни були учасниками, до акцій долучалися й студенти Української Академії Лідерства.

Screenshot_3-min (1).png

Окрім моніторингу та рейдів замальовування, активісти ініціативи надіслали офіційні звернення до Львівської Міської Ради, до усіх районних адміністрації міста Львова та Управління охорони історичного середовища.
    Така активна діяльність не змогла залишитися без уваги зі сторони наркоторговців.Отож, нещодавно було помічено застереження в одній із груп наркообігу. Таке повідомлення може свідчити лише про одне  —  наша справа є правильною.

“Будь-яка дія є беззмістовною, якщо вона не підкріплена вірою. Ми віримо, що робимо це не даремно, віримо, що це дасть свої позитивні результати, віримо, що перемога врешті-решт буде за нами.” — представник Львівського осередку МНК, Данило Шепінько.

   Громадська кампанія не має часових рамок і триватиме допоки наркоторговці зрозуміють, що у Львові не місце забороненій рекламі.

 

В свою чергу ми також звертаємось до так званих "графітчиків". Дана діяльність, згідно ст. 173 КУпАП, розцінюється як "дрібне хуліганство", що тягне за собою "накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб". 
Тож добре подумайте перед тим, як переступати закон." — додають організатори ініціативи.

 

Долучитись до нашої ініціативи по боротьбі реклами наркотиків у Львові можеш саме ти!

 

Долучайся до нас у Фейсбук та Телеграм

#Львів #Стоп наркотик