Нереформована судова система знову кинула виклик безпеці держави

Андрія Лесика – під арешт!

Соратника Віктора Медведчука, Голову Харківської територіальної ради руху “Український вибір – Право народу”, колабораціоніста Андрія Лесика випустили з-під варти. Обвинувальний акт було повернуто прокурору і відмовлено у обранні запобіжного заходу.

Нереформована судова система, яка залишилися нам у спадок від диктатури Януковича, вкотре кинула виклик національним українським силам. Цей ганебний акт не лишиться без уваги громадськості. Вільні Люди надіслали десятки звернень до правоохоронних органів та органів державної влади щодо антидержавної діяльності Медведчука, його структур і його покірних сателітів, яким є Андрій Лесик, що публічно виступав за повалення конституційного ладу в Україні під час спецоперації РФ – “русская весна”. Маємо чітко розуміти, що якщо ця ситуація не буде вирішена в правовому полі – в українському суді, то це призведе до суду народного.

Нагадаємо, що Лесика затримали в Луганській області і доставили до суду 15 грудня 2017 року. Йому оголошено підозру за ч.2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними розслідування, проведеного слідчими Служби безпеки України, будучи депутатом, Лесик закликав до зміни меж території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв’язки, щоб не давати пересуватися по місту військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державної влади.

Такі персонажі як Андрій Лесик, соратники Віктор Медведчука, є головними агентами впливу РФ в Україні. Сьогодні члени “Українського вибору” намагаються дестабілізувати країну проведенням сепаратистських з’їздів за так званий “спецстатус” та “економічну незалежність” регіонів.

Активісти “Вільних Людей” ще 2 роки тому передали правоохоронцям відповідну заяву про злочини з підписами близько сотні народних депутатів та кількома тисячами підписів громадян, зібраних в рамках кампанії “Медведчук – під арешт”, що пройшла у багатьох містах України.

22 квітня 2016 року Печерський районний суд м. Києва зобов’язав правоохоронців порушити кримінальну справу проти Віктора Медведчука, однак через відсутність політичної волі справа не доведена до логічного завершення.

“Вільні Люди” і надалі тримають це питання на контролі і готові співпрацюавати з правоохоронцями для ефективної діяльності з протидії колаборантам

#Вільні люди #арешт #Андрій Лесик

Автор:

Вільні Люди

02.03.2018

Анонси