Молодіжний Націоналістичний Конгрес

Молодіжний Націоналістичний Конгрес – всеукраїнська організація, яка діє в Україні понад 20 років.

Організація є спільнотою молодих людей, які вірять в майбутнє України та власними силами творять його.

Місія МНК: формувати генерацію освічених, успішних та дієвих українців, які розбудовують сучасну Українську державу.

«Вір і дій» — це гасло Конгресу, який об’єднує небайдужу молодь, яка з власної волі та переконань вже зараз береться за різні сфери української справи «не потоком шумних і галасливих фраз», а власними справами. МНК офіційно представляє в молодіжному середовищі погляди ОУН(б).

Члени організації мають за цілі:

- бути носіями та творцями української ідентичності;

- виховувати власним прикладом відповідальну, рішучу, творчу та ідейну молодь;

- творити нову українську політичну культуру прийняття рішень на місцевому та центральному рівнях;

- посилювати національну безпеку та захищати українське;

- співпрацювати та зміцнювати державні інституції;

МНК має багаторічний досвід діяльності у сфері державної молодіжної політики, зокрема за напрямом національно-патріотичного виховання. Організація поширює отриманий досвід та напрацьовані освітньо-виховні методики на інші молодіжні середовища, шляхом співпраці з центральними та місцевими органами виконавчої влади. З 2008 року МНК реалізовує проекти у партнерстві з Міністерством молоді та спорту України.

Молодіжний Націоналістичний Конгрес — мережева організація, яка залучає молодь до громадської діяльності, використовуючи для цього внутрішню систему вишколу членства та діяльність в осередках МНК. Молоді люди є активними членами організації в середньому протягом 4-5 років. Цього часу достатньо, щоб пройти вишкіл, сформувати свою громадянську позицію, набути досвіду роботи в локальних та національних ініціативах, та віднайти мотивацію опікуватися одним із напрямків української справи в дорослому житті. Для роботи з молоддю МНК використовує вишкільні табори та освітні семінари, культруно-просвітницькі та громадсько-політичні кампанії, різного формату ініціативи регіонального та національного рівнів. Кожен осередок МНК є мікроспільнотою, яка будує свій план реалізації локальних ініціатив та має свою ідентичність.

Протягом 2017-2018 років членами Молодіжного Націоналістичного Конгресу було проведено 274 заходи під час яких залучено 17 697 молодих людини до розвитку актуальних українських тем.

Автор:

Інформцентр МНК

01.01.2019