Лицар Чести: характер і звитяжність

"...Честь — це нагорода, яка присуджується за доброчесність... Для кого навіть честь — дрібниця, для того і все інше [нікчемне]"

Арістотель


Честь, як особливе моральне ставлення до себе, виявляється також і у відповідальному ставленні людини до суспільства. Людина честі знає собі ціну, але не буде цим хвалитися і зазнаватися, а буде в першу чергу ставати прикладом для інших.


Нашим ідеалом є:
Людина правдивої лицарської чесности, віддана всеціло своєму народові та його визвольній боротьбі з повною кожночасною готовістю на всі труди, невигоди й жертви, повна запалу, енергії й ініціативи провідника, який уміє знайти собі пригожі умови для праці й боротьби за волю України в кожній ситуації і в кожному місці на земній кулі, вміє знайти, організувати і повести до своєї мети своє довкілля: невтомний борець за волю України, державник. Революціонер.


Так хто ж такі ці лицарі та чому на них варто рівнятися?
Лицар - середньовічний шляхетний титул у Європі, що виник у 18 столітті з переходом від народного пішого війська до кінного. Зараз це ж більш моральне значення лицарства ніж фізичне, оскільки саме лицарям були притаманні такі чесноти,  як віра, добродійність, далекоглядність, справедливість, поміркованість, рішучість, звитяжність, шляхетність. До кожної з цих чеснот необхідно було прагнути, тож лицарський характер завжди залишався ідеалом. 

При згадці лицарів у нас постає образ благородного чоловіка, в обладунках і на коні. Але це не лише образ, з якого черпають натхнення митці, бо ж лицарський кодекс наразі лежить в основі етикету. Це образ, що має всі якості харектеру, як потрібно в собі виховувати сумлінною працею і навчанням. Для цього необхідно іти на компроміс із собою, поборювати лінь, виходити із власної зони комфорту не тільки фізичної, але й моральної.

 

48152683207_0b630f15bc_o.jpg

Як виховували в собі лицарський дух на Львівщині ми вам розкажемо. Вишкільний табір «Лицар Чести» проходив протягом 27 червня - 2 липня. Лицарство (як було згадано раніше) - це кодекс поведінки і честі, яких офіційно дотримувалися середньовічні лицарі. Протягом 6-ти днів, молодь загартовувала свої моральні та фізичні якості у різноманітних елементах вишколу.

Програма табору складена так, що учасники табору поєднували інтелектуальні, фізичні навантаження  та командні ігри.
Інтелектуальний вишкіл складався з гутірок на різні теми:

  • Історичні;
  • Ідеологічні;
  • Перша медична допомога
  • Виживання;
  • Кібербезпека;
  • Гібридна війна;
  • Лицарство;

Фізичний вишкіл - це ранкові руханки, спортивні та вольові змаги, командні ігри, вимарш.

  • Кожного ранку таборовики пробігали близько 3-х кілометрів, виконували різні фізичні вправи.
  • На вимарші учасники табору пройшли 30 кілометрів, охопили 3 села, допомагали селянам по господарству, були в ролі журналістів(дізнавалися від мешканців села про події 1946 року).
  • У вольовому змазі (стійка на кулаках з мискою води на спині) цьогорічними рекордсменами стали :
    -хлопець, який простояв 107 хвилин;
    -дівчина, яка простояла 62 хвилини;
  • Командні ігри: регбі, теренівка, мандзя, у яких таборовики проявили свої лідерські якості, а також навчилися злагоджено працювати у команді.

"Лицар Чести" щороку збирає активних і дієвих патріотів задля більшої мети ніж просто саморозвиток. Цією метою є виховання гідного покоління українців, відповідальних за свої вчинки перед країною та бездіяльність минулих поколінь.

Дизайн без назви (3).png

Автор:

Ольга Сидій

02.07.2019