Курс Вільних Людей : молодь у Дніпрі прагне навчатись!

Цими вихідними, 27-28 жовтня, у Дніпрі відбувся семінар в рамках проекту “Курс Вільних Людей”. Це вже шостий семінар цієї осені, для молоді, що прагне змін!

 

— “ За два дні семінару учасники почерпнули для себе безліч нових та корисних знань, що безумовно знадобляться нам у державотворчому процесі.Вже з перших хвилин можна було засвідчити, що лектори та координати — це гарний приклад сталого розвитку. "Молодь не є майбутнім, молодь — теперішнє", саме в наших руках добробут нашого життя й процвітання нашої української нації, за яку ми боремося”, — Катерина Фальчиян, учасниця заходу.

 

На семінарі учасники обговорили теми гібридної війни України з агресором РФ у всіх сферах: гуманітарній, культурній, військовій…, про роль кожного громадянина в державотворчому процесі, про геополітичну ситуацію в Україні та світі. Усі здобуті знання учасники закріпили практичними завданнями та вправах.

 

 

— “В Україні дуже малій кількості молоді вдалося уникнути травми внаслідок радянського минулого. В частини з них є виражений стокгольмський синдром. Травма — не вирок. Її можна і потрібно допомагати долати молодим людям. Краще зрозуміти свою національну ідентичність, очистити свою історичну пам'ять від сконструйованих міфів у столицях інших країн, спробувати побачити себе у своєму українському майбутньому — це і є завдання Курсу Вільних Людей” — розповідає Василь Дубови, Голова Секретаріату МНК.

 

— “Неймовірно приємно, що не байдужа молодь Дніпра долучилася до Курсу Вільних Людей. Рада була бачити захоплення та цікавість в очах кожного.
Гарячі дискусії, жваві обговорення — це підтвердження актуальності тем та обізнаності в них учасників семінару. Далі багато роботи та нових вершин. “Курс Вільних Людей - надихає”, — ділиться враженнями координатор заходу в Дніпрі, Катерина Глущенко.

Наступний, заключний семінар Курсу Вільних Людей відбудеться на цих вихідних, 3-4 листопада, у Києві.

Організатори: Міністерство молоді та спорту України, "Молодіжний Націоналістичний Конгрес"